KULINARIJOS STUDIJA “KUKULIS”

Šių metų pavasarį, mūsų privačios gimnazijos kieme, vyko iškilminga šiltadaržio atidarymo šventė, kurios tikslas – mokiniams geriau pažinti daržoves, skatinti jų supratimą, iš kur ant mūsų stalo jos atsiranda bei ugdyti mokinių norą sveikiau maitintis.
Pirmos ir antros klasės mokiniai perkirpo raudoną atidarymo kaspiną! Tą popietę buvo pasodinti ir pirmieji sodinukai.
Nuo pat ankstyvo pavasario mokiniai kartu su auklėtojomis ruošėsi sėjai. Mokiniai ant palangių, dėžutėse, pasėjo ir daigino įvairių daržovių sėklas, o vėliau išdygusius daigelius pasodino šiltadaržyje.
Visą pavasarį mokinukai laistė, stebėjo, rūpestingai prižiūrėjo ir pažino daržovių augimo ciklą bei nekantraudami laukė rudens derliaus.
Kuomet gamta iš žemės gelmių mums dosniai dovanoja sveikus produktus, antros klases mokiniai, kartu su mokytojomis, susirinko nuimti derliaus. Jie skynė daržoves ir džiaugėsi jų gausa. Pririnkę pilną kraitę rudens gėrybių, kulinarijos studijoje „Kukulis“ išmoko pasigaminti sveikų ir gardžių užkandžių. Buvo smagu ir skanu pasivaišinti savo pačių užaugintais ir pagamintais sveikais skanėstais.
Rudens derliaus kraitė bei gardūs užkandžiai parodė, kad pirmosios daržininkystės pamokos – jau išmoktos
Džiugu, kad mokiniai suprato, jog tikras lietuviškas derlius auga tikroje žemėje, maitinamas natūralia saulės šviesa, gaivinamas laukinio lietaus bei vėjo. Ir, žinoma, globojamas rūpestingų vaikų rankų.

 

O kulinarijos studijai produktus auginame savo šiltnamyje