Mokykla „Mažoji ledi“

Fakultatyvinių pamokų tvarkaraštis

Kovo 8-9 d.

1. Odos paruošimas: paviršinis makiažo ir nešvarumų nuvalymas. Praktika: Kaip tiksliai nuvalyti akių, veido makiažą. Įvairios priemonės, jų skirtumai (pienelis, tonikas, putos, 3 in 1 valikliai). Pagrindinės odos valymo klaidos. Šio priežiūros etapo reikšmė tolimesniems odos priežiūros žingsniams.

Kovo 15-16 d.

2. Veido modeliavimo ir makiažo technologija: profesionalios priemonės veido modeliavimui ir makiažui. Pagrindo tepimo principai. Maskuojamosios priemonės. Pudra.

Kovo 22-23 d.

3. Odos problemos (bėrimai, uždegimai, dehidratacija) ir odos ligos (priemonės ir galimybės kosmetologinių priemonių pagalba), odos ligų profilaktika.

Kovo 29-30 d.

4. Veido ovalo ypatumai ir jo koregavimas.

Balandžio 5-6 d.

5. Tinkama mityba – ką turi žinoti kiekvienas valgytojas. Raktiniai žodžiai: kas yra maistas, maisto funkcijos ir svarba, reikalingos organizmui maistinės medžiagos, maisto grupės, tinkamo maitinimosi principai ir taisyklės.

Balandžio 12-13 d.

6. Spalvos pagal individualias savybes: pagrindų, maskuojamųjų priemonių, skaistalų ir lūpdažių spalviniai sprendimai pagal odos toną.

Gegužės 3-4 d.

7. Kūno svoris – ar gali svarstyklės meluoti?Raktiniai žodžiai: kūno sudėties analizė, kūno svoris, kaulų svoris, kūno masės indeksas, kūno dalių apimčių matavimas, figūros tipai, riebalinės ląstelės.

Gegužės 10-11 d.

8. Akių formos ir dažymo technologija: vokų šešėliai, akių kontūravimas, pereinamieji atspalviai.

Gegužės 17-18 d.

9. „Tuščios“ kalorijos – kodėl pavalgęs greitai išalksti? Raktiniai žodžiai: kas yra kalorija, maisto kaloringumas, kaip organizme gaunama energija, kas yra maistinės medžiagos, sotumo ir alkio jausmas, gliukozė, insulinas, „greitas“ maistas, glikemijos indeksas, skaidulinės medžiagos.

Gegužės 24-25 d.

10. „Protingas“ maistas – kaip maitintis dešimtukui? Raktiniai žodžiai: atmintis, nerviniai impulsai, smegenims reikalingos maistinės medžiagos, vartotini maisto produktai, sunkinantis smegenų darbą maistas, atminčiai kenksmingi maisto priedai.